Home » Diensten » Houtrot reparatie

Houtrot reparatie

Als er houtrot wordt geconstateerd tijdens de werkzaamheden, kunnen wij deze in veel gevallen zelf repareren. Dit doen wij altijd in overleg met jou, de klant. Vaak ziet het er erger uit dan het is en is een kleine “ingreep” voldoende. Wij maken slechte, verweerde delen hout geheel schoon tot op het blanke hout. De verbindingen vrezen wij uit en behandelen wij met een speciaal houtvulmiddel om problemen in de toekomst te voorkomen. Als wij houtrot tegenkomen zullen wij altijd de opdrachtgever hiervan op de hoogte stellen zodat deze dan kan bepalen of deze plekken wel of niet door ons hersteld moeten worden.

Grondige aanpak

Houtwerk behandelen wij met de grootste zorgvuldigheid. Bij twijfel worden de oude lagen verwijderd en opnieuw opgebouwd. Wij letten vooral op de omkanten van de draaiende delen, als deze niet goed behandeld worden, dan is houtrot zo ingetreden. Loszittende stopverfranden worden geheel uitgehakt en voor het opnieuw aanstoppen worden de glassponningen drooggemaakt en met een speciale hechtprimer voorbehandeld en opnieuw aangestopt.

Wij hebben schilders in dienst die speciaal opgeleid en gediplomeerd zijn in deze discipline. Grotere houtrotreparaties of vervangingen van ramen en deuren kunnen wij in samenwerking met een timmerman voor je verzorgen. Wij werken samen met een paar erkende vakmannen die voor ons goed en vakkundig werk afleveren. Dit kunnen wij allemaal voor je regelen, zo hou je één aanspreekpunt, wel zo overzichtelijk.